Muurikka
Fiskelars recept
En god fiskrätt att laga på
picknick-muurikkan.
Ingredienser
Öring eller Rödingfiléer från ca 1 kg nyfångad firre
Tunnbröd
Rödlök
Gräslök
Crème fraiche gärna med svampsmak
Salt / Citronpeppar
Citronsaft
Ströbröd
Tillagning
Skär filéerna i ca 2-3 cm breda bitar
Häll salt, ströbröd, citronpeppar i en fryspåse
och skaka om och lägg sedan i filéerna i påsen och
skaka om den ordentligt så blandningen fastnar på
filéebitarna.
Tag crème fraichen och blanda i lite salt och
citronpeppar och kläm ur lite saft från citronen,
hacka gräslöken i små bitar och blanda ner den
och gör detsamma med rödlöken.
Värm muurikkan och häll på smör och stek sedan
fisken i ett par minuter, lägg den sedan direkt på
tunnbrödet och klicka på med créme fraiche blandningen
och rulla eller vik ihop den och bara njut. |
Primus och Trangia
Utrustning
Termos
|
Gasol
|
Grilljärn
|
Trangia kök
|
Kaffepannor
|
Trangia gasolbrännare
|
Liggunderlag
|
Grillpinne
|
Träkåsor
|
Snapskåsa
|
|
Kompasser från Silva
|
Batterier
|
Pannlampor
|
|
|
|
|
|
Viksågar
|
Jägarpanna med vikbart
träskaft
|
Jägarpanna med vikbart
skaft
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|