Muurikka
 
Fiskelars recept
En god fiskrätt att laga på
picknick-muurikkan.
Ingredienser
Öring eller Rödingfiléer från ca 1 kg nyfångad firre
Tunnbröd
Rödlök
Gräslök
Crème fraiche gärna med svampsmak
Salt / Citronpeppar
Citronsaft
Ströbröd
Tillagning
Skär filéerna i ca 2-3 cm breda bitar
Häll salt, ströbröd, citronpeppar i en fryspåse
och skaka om och lägg sedan i filéerna i påsen och
skaka om den ordentligt så blandningen fastnar på
filéebitarna.
Tag crème fraichen och blanda i lite salt och
citronpeppar och kläm ur lite saft från citronen,
hacka gräslöken i små bitar och blanda ner den
och gör detsamma med rödlöken.
Värm muurikkan och häll på smör och stek sedan
fisken i ett par minuter, lägg den sedan direkt på
tunnbrödet och klicka på med créme fraiche blandningen
och rulla eller vik ihop den och bara njut. |
Primus och Trangia
Utrustning
Termos
 |
Gasol
 |
Grilljärn
 |
Trangia kök
 |
Kaffepannor
 |
Trangia gasolbrännare
 |
Liggunderlag

|
Grillpinne
 |
Träkåsor
 |
Snapskåsa
 |
|
Kompasser från Silva
 |
Batterier
 |
Pannlampor
 |
|
|
|
|
 |
Viksågar
 |
Jägarpanna med vikbart
träskaft
 |
Jägarpanna med vikbart
skaft
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|